Värske uuring: koroonaviirus muteerus ja pääses nõnda Hiina karantiinist välja

Värske Hiina teadlaste tehtud uuring näitab, et koroonaviirus muteerus ning pääses nõnda Wuhani karmist karantiinist välja. Muteerunud viiruse puhul polnud haiguse varajases staadiumis haigusnähtusid.

Kuivõrd inimestel haigustunnuseid ei olnud, lasti nad Wuhani haiguskoldest välja ja nad nakatasid teisi. Selle tõttu sai viirus liikuda edasi Euroopasse, mis on koroonaviiruse uus epitsenter, vahendab Daily Mail.

Kuivõrd viirus võib muteeruda, on seda raskem jälitada ja ravida ning juba tervenenud inimesed võivad uuesti nakatuda uue vormiga.

Võimud sulgesid Wuhani linnas elavad 11 miljonit elanikku karantiini 23. jaanuaril. Teadlased tegid kindlaks, et enne 23. jaanuari Wuhani ülikooli Renmini haiglasse sisse tulnud patsientidel olid haiguse varajases staadiumis raskemad haigusnähud kui neil, kes tulid sisse hiljem.

Teadlased on avaldanud arvamust, et viirus on maailmas levides veelgi muteerunud. Maailma Terviseorganisatsiooni peadirektor Dr Tedros Adhanom Ghebreyesus hoiatas, et Euroopas on praegu juba rohkem uusi haigestumisi ja surmasid kui Hiinas oli haigusepuhangu kõrgajal. Euroopas elab 0,7, Hiinas aga 1,4 miljardit inimest. Hiinas registreeriti haiguse kõrgajal ligi 3000 uut nakatumist ööpäevas, Euroopas on juba praegu, haigusepuhangu alguses ööpäevane uute nakatunute arv üle 4000.

Covid19 bypassed lockdown in Wuhan after mutating into second strain

Someone who is infected with the coronavirus can spread it with just a simple cough or a sneeze, scientists say. More than 5,300 people with the virus are now confirmed to have died and more than 140,000 have been infected. Here’s what we know so far: What is the coronavirus?

Kommentaarid
(Külastatud 9,904 korda, 1 külastust täna)