Uusimaa elanikud põgenevad mujale Soome suvilatesse, neid kutsutakse „saastunuteks”

Olukorras, kus Uusimaa tahetakse muust Soomest isoleerida, põgenevad Uusimaa elanikud massiliselt suvilatesse, et isolatsioonist pääseda. Neid aga mujal Soomes ei sallita ja kutsutakse „saastunuteks”.

Paljud inimesed on samas suvilatest naasmas tagasi Uusimaale, et mitte koormata haigestumise korral kohalikke haiglaid. Praegu ongi Soomes suur hirm, et kui inimesed Uusimaalt lahkuvad väiksematesse kohtadesse, siis ei tulda väiksemates kohtades enam suure haigete hulgaga toime, vahendab Iltalehti.

Samas on inimesed teadmatuses, kui kaua võib Uusimaa isoleerimine kesta ja kas hiljem enam suvilasse pääseb. See on üks põhjusi, miks Helsingi ümbrusest suvilatesse põgenetakse. Samas lohutavad inimesed ennast sellega, et see pole viimane suvi ja isegi kui sel aastal suvilasse ei pääse, saab seda teha järgnevatel aastatel.

Sotsiaalmeedias aga juba kirutakse Uusimaalt saabunud suvilaomanikke, nende kohta kasutatakse sõna „saastunud” ja neil soovitatakse minna põrgusse. Suvilaomanikud on väga solvunud ja paljudel on tunne, et müüvad üldse oma suvila maha.

Samas on väiksemates kohtades ka neid, kellele meeldib inimeste tulek, kuna nad hoiavad kohalikku elu üleval. Mõnes piirkonnas kogu kohalik ettevõtlus ainult suvitajatel põhinebki. Samuti kardetakse seda, et kui suvilatesse kedagi ei lähe, siis on see soodne aeg suvilavargusteks.

Uusimaalaiset rynnistivät mökeilleen – vapaa-ajan asukkaita nimitelty Etelä-Savossa saastuneiksi

Etelä-Savossa on paljon uusimaalaisten vapaa-ajan asuntoja. Viimeksi kuluneen viikon aikana mökit ovat täyttyneet. Se, saisiko mökeillä olla enää hallituksen kiellosta huolimatta eli pitäisikö niillä olevien palata koteihinsa, herättää paljon keskustelua mökkikunnissa. Tuusulalainen Sanna Lehtonen oli suunnitellut aiemmin maaliskuussa siirtymistä koronan takia vapaa-ajan asunnolleen Saimaan rannalle Puumalan Ruokotaipaleelle, koska työt ovat nyt täysin etähommia.

Kommentaarid
(Külastatud 1,894 korda, 1 külastust täna)