Uuring: koroonaviirus elab õhus tunde ja pindadel päevi, lisaks nakkab ka ilma haigusnähtudeta

Kui seni on peetud koroonaviirust suhteliselt ohutuks, mis õhus ei levi ja nakkab vaid haigusnähtude korral, siis tegid USA teadlased värskes uuringus kindlaks, et viirus peab õhus vastu tunde ja pindadel päevi. Samuti nakkab viirus juba siis, kui inimesel pole veel haigusnähtusid.

Teadusajakirjas New England Journal of Medicine avaldatud uuringus on märgitud, et viirus peab õhus vastu kolm tundi, vaskpindadel neli tundi, kartongil ööpäeva ning plastik- ja teraspindadel koguni 3-4 ööpäeva.

Lisaks märgiti uuringus ära, et viirus on nakkav juba enne seda, kui inimesel avalduvad haigusnähud. Ehk siis võivad olla nakkavad pealtnäha täiesti terved inimesed. Sel põhjusel pole uue koroonaviiruse tõrjumine niisama lihtne nagu 2002-2003. aasta SARS-i puhul.

Maailma Terviseorganisatsioon WHO on samas märkinud, et haigust levitavad põhiliselt need inimesed, kel esinevad haigusnähud. Teadlased on seni koroonaviiruse leviku osas eri meelt, kuna haigusetekitajat pole veel piisavalt põhjalikult uuritud.

No Title

Our apologies. An error occurred while setting your user cookie. Please set your browser to accept cookies to continue. NEJM.org uses cookies to improve performance by remembering your session ID when you navigate from page to page. This cookie stores just a session ID; no other information is captured.

Kommentaarid
(Külastatud 1,550 korda, 1 külastust täna)