USA professor: Hiina alistas koroonaviiruse sotsiaalse tuumapommiga, mida teistel pole võimalik kasutada

USA Yale’i ülikooli sotsiaal- ja loodusteaduste professor Nicholas A. Christakis leiab, et Hiina alistas koroonaviiruse sotsiaalse tuumapommiga, mida teistel riikidel pole võimalik kasutada.

Professor Christakis märgib sotsiaalmeedias, et Hiina kollektiivne vaim ja autoritaarne režiim olid need tegurid, mis muutsid võitluse viirusega tulemuslikuks. Hiina sulges kiiresti kõik suuremad keskused ning suunas inimesed tööle ühiskonna hüvanguks. Professor hoiatab, et teistel riikidel on väga raske või lausa võimatu korrata Hiina eeskuju.

Hiina president Xi Jinping teatas täna ajakirjanikele, et koroonaviiruse epitsentris Wuhanis ja terves Wuhani ümbritsevas Hubei provintsis on haiguse levik kontrolli alla saadud. Professor Christakis toob välja 23. jaanuari, mil Hiina pani sisuliselt miljard inimest karantiini.

Inimesed suleti kodudesse ja need, kes enne tehastes töötasid, koolitati kiiresti ringi kulleriteks, kes hakkasid toitu ja muud vajaklikku laiali vedama. Mõnes linnas oli luba poes käia ainult ühel inimesel perekonnas.

Praegu hakkab Hiina vaikselt piiranguid vähendama, aga mõned jäävad jõusse, näiteks liftide sektoriteks jagamine, kus inimesed on liftis igaüks eraldi nurgas.

Kommentaarid
(Külastatud 1,833 korda, 1 külastust täna)