Üle 70-aastane eestlane Soomes: Olen nüüd koduarestis

Üle 70-aastane eestlane Soomes räägib, et on pandud nüüd koduaresti. Soome valitsus otsustas nimelt tegutsema hakata ning paneb kõik 70+ inimesed koduaresti.

Eakad inimesed ei tohi poodi minna, vaid peavad toidu koju tellima ning selle eest maksma ning siis toob kuller neile toidu kohale. Kui on ukse taga, siis helistab kella ja läheb enne ära, enne kui uks lahti tehakse.

Kas välja jalutama tohib minna? Seda veel ei tea, aga homme tulevad „asetukset” ehk rakendussätted. Homme käib ta veel poes ära, sest homme veel võib, ja ostab endale suure koguse toitu.

Siis on Soomes veel see reegel, et vanainimesele lähedale ei tohi minna. Kui vanurit näed, pead minema temast eemale. Parem, kui teisele poole teed. Eakas eestlane viskas naljagi, et tõmbab endale kapuutsi üle pea ja siis ei saa keegi aru, et ta 70+ on. Aga ettevaatlik peab muidugi olema, sest sõjaväelased hakkavad korda looma ja võivad eakad inimesed koju toimetada.

Kommentaarid
(Külastatud 1,251 korda, 1 külastust täna)