Turu haiglaõde kahtlustatakse vägivallas ja surma põhjustamises

Politsei kahtlustab Soomes Turus elavat haiglaõde vägivallas ning surma põhjustamises, lisaks süüdistatakse isikut pettustes, võltsimises ja narkokuriteos. Sama raviasutuse arsti kahtlustatakse samadele kuritegudele kaasa aitamise eest.

Politsei info kohaselt pandi kuriteod toime aastatel 2011-2014. Tegemist oli Turu linna poolt tellitud teenusepakkujaga, millele suunati 185 patsienti. Leping asutusega lõppes 2014. aasta lõpus.

Turu linna töötajaid kahtlustatakse ametialases lohakuses, et ei kontrollitud, mis ettevõttes toimub. Ametnike kuriteod oleksid aegunud 2019. aastal, aga neile taotleti ajapikendust. Kohus andis selleks õiguse.

Politsei uuris kokku kolme surmajuhtumit. Selle käigus tuli välja töötaja kahtlusalune tegevus, mis võis põhjustada surma. Lisaks kahtlustati haiglaõde valede ravimite kasutamises ning arsti allkirjade võltsimises retseptidel. Lisaks olid puudused patsientide haiguslugudes ja surmatunnistustel.

Reeglid näevad ette, et surma tuvastab arst. Antud juhul aga polnud 100-120 surmajuhtumi puhul arsti kinnitust. Suurem osa surmajuhtumitest olid ühe haiglaõe vahetuse ajal.

Isikuandmete salastatuse tõttu on politsei saanud kätte vaid kolme patsiendi andmed. Peatselt esitatakse uurimisandmed prokuratuurile süüdistuse esitamiseks. Kokku on asjas tuvastatud 23 eri kuritegu. Kõigil neil, kes kahtlustavad Turu linna hooldeasutuses aastatel 2011-2014 oma lähedaste puhul hooletust, palutakse võtta ühendust e-posti aadressil vihjeet.lounais-suomi(at)poliisi.fi.

Kommentaarid
(Külastatud 271 korda, 1 külastust täna)