Suur mõistatus Itaalias: enam kui 70 protsenti koroonaviiruse ohvritest on mehed

Teadlased ei oska seletada nähtust, et üle 70 protsendi koroonaviiruse surmajuhtumitest moodustavad mehed. Itaalias on alla 30 protsendi surnud patsientidest naised.

Itaalias on surnud koroonaviirusse ligi 4000 inimest, aga naisi on neist vähem kui 1000. Mehed ka nakatuvad kergemini ja 60 protsenti nakatunutest on mehed, vahendab Daily Mail.

Hiinas tehtud uuringute järgi olid kaks kolmandikku koroonaviiruse ohvritest mehed. Teadlased pole veel leidnud vastust küsimusele, miks mehed rohkem haigestuvad ja surevad. Arvatakse, et naistel on tugevam immuunsüsteem ning neil on vähem kroonilisi haigusi kui meestel. Hiina teadlased arvasid, et mehed surevad rohkem, kuna nad suitsetavad ja tarbivad rohkem alkoholi. Igal juhul peavad mehed olema haiguse suhtes väga ettevaatlikud.

Hiina andmete põhjal olid koroonaviiruse ohvritel juba varem mingid terviseprobleemid. Riskiteguriteks on südamehaigused, diabeet ja astma. Samas ei osata seletada, miks võtab haigus rohkem mehi kui naisi. Teadlaste väitel on lisaks vanusele koroonaviiruse riskiteguriks ka meessugu.

Mehed surid rohkem ka varasemate koroonaviiruse epideemiate – SARS-i ja MERS-i puhangute ajal.

More than 70% of coronavirus deaths in Italy are men

Italy reports that fewer than 30 per cent of its coronavirus victims are women Men are also more likely to pick up the infection in the first place, experts found Data from China has also found that men make up the majority of fatalities Do you have a coronavirus story?

Kommentaarid
(Külastatud 2,213 korda, 1 külastust täna)