Soovitus neile, kes ei jõua Soomes praeguses kriisiolukorras üüri maksta

Soomes soovitab üürnike ühendus Vuokralaiset ry teha üürileandjaga maksegraafiku, kui ei jaksa praeguses olukorras üüri maksta.

Kui maksevõime langeb, tuleks kohe võtta ühendust üürileandjaga ning leppida kokku maksegraafik (maksusuunitelma). Sellega saab vältida üüri maksmisega seotud probleeme, vahendab Iltalehti.

Kui üür jääb maksmata, võib juba paari kuu pärast üürilepingu üles öelda ja seda ilma kirjaliku hoiatuseta. Maksmata üüri tõttu võib sattuda maksehäireregistrisse, mis raskendab edaspidi korteri üürimist.

Seetõttu tasub üüri maksmisel olla kohusetundlik. Üürileandjad on üldiselt hea meelega nõus maksegraafikuid sõlmima. Vajadusel saab taotleda eluasemetoetust, kui sissetulekud vähenevad. Eluasemetoetus on loodud just selle jaoks, et inimene tuleks toime, kui sissetulekud vähenevad. Hädaolukorras või taotleda ka toimetulekutoetust.

Toimi näin, jos koronavirustilanne on heikentänyt vuokranmaksukykyä

Vuokran hoitamiseksi voi tehdä maksusuunnitelman, Vuokralaiset ry muistuttaa. Koronavirustilanne vaikuttaa myös ihmisten maksukykyyn, minkä johdosta vuokranmaksukykykin voi vaarantua. Vuokralaiset ry muistuttaa tiedotteessaan, että vuokranantajan kanssa voi tehdä tarvittaessa maksusuunnitelman. – Jos vuokranmaksukyky heikkenee, kannattaa olla heti yhteydessä vuokranantajaan ja sopia maksuaikataulu vuokran hoitamiseen.

Kommentaarid
(Külastatud 4,178 korda, 1 külastust täna)