Soovitus koroonaviiruse vastu: Lõpeta suitsetamine KOHE!

Suitsetamine kahjustab kopsusid, mistõttu võib koroonaviirus olla saatuslik. Teadlased soovitavad inimestel lõpetada kohe suitsetamine.

Suitsetajad on üks koroonaviiruse riskigruppe. Koroonaviirus ründab inimese kopse ja kui need on suitsetamisega kahjustatud, siis on tagajärjed hullemad, vahendab Iltalehti.

Pärast koroonaviiruse levikut Wuhanis toodi kohe välja, et Hiinas suitsetatakse palju, samuti on Hiinas õhk saastunud. Suitsetamine ja õhusaaste mõjutavad kopsude olukorda.

Hiinas olid kaks kolmandikku raskelt haigestunutest mehed. Seda seletatakse asjaoluga, et Hiinas suitsetavad mehed rohkem kui naised. Kui kunagi reklaamiti suitsetamist kui kopsurohtu, siis nüüd on suhtumine muutunud. Uuringute järgi vähendab kopsude võimekust juba vähene suitsetamine.

Uuringute järgi on suitsetajatel suurem oht haigestuda rasketesse hingamisteede haigustesse kui mittesuitsetajatel. Suitsetamine suurendab gripi tüsistuste ja kopsupõletiku ohtu üle 50 protsendi võrreldes mittesuitsetajatega. Suitsetamine mõjub halvasti ka inimese immuunsüsteemile, pärssides valgete vereliblede paljunemist ja nende võimekust.

Suitsetamise kahjulikku mõju uurinud professor Stanton A. Glantzi hinnangul suurendas suitsetamine koroonaviiruse tõsiste juhtumite hulka Wuhanis tervelt 14 protsenti. Glantz soovitab seoses koroonaviiruse ohuga lõpetada kohe suitsetamine ning e-sigarettide kasutamine., kuna ka e-sigaretid vähendavad organismi vastupanuvõimet põletikele.

Helsingi ülikooli rahvatervise professor Jaakko Kaprio soovitab samuti suitsetamine maha jätta. Tema väitel on suitsetajate vaevused koroonaviiruse puhul suuremad. Kaprio ei oska praegu veel hinnata, kui suures ulatuses suurendab suitsetamine koroonaviiruse raskete juhtumite tõenäosust. Küll on aga selgunud, et suitsetamine suurendab koroonaviiruse raskete juhtumite riski.

Järeä ase koronaa vastaan: lopeta tupakointi nyt

Tupakointi vahingoittaa keuhkoja, joissa koronavirus voi tehdä ikävää jälkeä. Tupakointi altistaa hengitystieinfektioille ja vahingoittaa keuhkoja. Koronaviruksen aiheuttama tauti iskee vakavimmissa tapauksissa nimenomaan keuhkoihin. Professorit suosittelevat lopettamaan tupakoinnin heti. Yksi koronaviruksen aiheuttaman COVID-19-taudin riskiryhmä ovat tupakoitsijat. Koronaviruksen aiheuttama COVID-19-taudin vaarallisimmat muodot ovat osoittautuneet vaarallisiksi siksi, että ne vaurioittavat keuhkoja.

Kommentaarid
(Külastatud 9,768 korda, 1 külastust täna)