Soomlased põgenevad koroonaviiruse eest Lapimaale

Paljud soomlased põgenevad koroonaviiruse eest Lapimaale, kus saab veel suusatada ja kus on vähem nakatumisi kui Helsingi piirkonnas.

Täna olid teed Soomes Lapimaale sõitjatest tulvil. Põhjapoolsetel teedel oli keskmine sõidukiirus suure autodevoolu tõttu 60 km/h, vahendab MTV.

Inimesi aga mäe peal eriti näha polnud. Levil oli täna mäe peal suusatajaid tavapärasest vähem. Täna müüdi 1600 suusalifti piletit, aga pühade ajal on müüdud 5000-6000 liftipiletit.

Koroonaviirus on muutnud muidu rahvarohke Levi suusakeskuse vaikseks, söögikohad on suletud ja hotellid tühjenevad külastajatest. Inimesed on rohkem suvilates. Paljud inimesed suusatavad metsa all või kelgutavad, mis on viiruse nakkusohu tõttu turvalisem tegevus.

Isegi kui suusakeskused kinni pannakse, ei jää Levil vaikseks, kuna piirkonnas on ligi 3000 suvilat. Paljud on põgenenud Soome lõunaosast Lapimaale koroonaviiruse eest pakku. Norras näiteks keelati selline suvilatesse minek ära, kuna väiksemad piirkonnad ei pruugi haigete suure hulgaga toime tulla.

Levil ja Rukal on kokku ligi 25 000 ööbimiskohta, mis on terve linna jagu rahvast. Nii Levi kui teised Lapimaa suusakeskused pannakse tuleva nädala reedel kinni. Seda põhjendatakse vastutuse võtmisega, kui suusamäed on lumerohke talve tõttu veel väga heas seisus. Loodetakse, et kui nüüd vastutus võetakse ja inimesi hoitakse, siis toob see tulevikus kuhjaga tagasi.

Kommentaarid
(Külastatud 1,111 korda, 1 külastust täna)