Soomlane räägib oma kogemusest koroonaviirusega: vaevusi pole, aga haigus on sees

Soomes Kaarinas elav 40-aastane Petri räägib oma kogemusest seoses koroonaviirusega. Ta käis nädalavahetusel Austrias Tiroolis puhkusereisil ja siis tööreisil Stockholmis. Ta kahtlustab, et sai haiguse Tiroolis olles.

Kolmapäeval jäi Petri vabatahtlikult töölt koju karantiini, kui kuulis, et Austria Tirool oli kuulutatud epideemiapiirkonnaks. Enesetunne oli samas väga hea, vahendab MTV.

Neljapäeva hommikul ärkas mees veidi kehva enesetundega ja märkas nutisõrmusest, et kehatemperatuur on öö jooksul tõusnud. Tavaliselt oleks ta sellises olukorras tööle läinud, aga koroonaviiruse leviku tõttu otsustas helistada arstile. Ta rääkis oma kehatemperatuuri tõusust ja sellest, et käis Tiroolis. Veidi häbi oli helistada, sest enesetunne oli hea.

Meedikud soovitasid Petril siiski minna proovi andma. Ta läks Turu ülikooli haiglasse, kus ta juhatati eraldi tuppa. Seal võttis kaitseriietes medõde talt vatitikuga proovid ninast ja neelust. See oli veidi ebameeldiv, aga käis kiiresti.

Veidi hiljem samal päeval helistati Petrile ja öeldi, et proov oli positiivne ja tal on koroonaviiruse nakkus. Ta määrati kohe kaheks nädalaks koju karantiini koos naise ning 14-, 12- ja 9-aastase lapsega. Mehel jätkuvalt vaevusi pole ja pere on samuti vaevusteta. Siiski ei saa keegi neist käia avalikes kohtades ega isegi poes.

Kommentaarid
(Külastatud 3,450 korda, 1 külastust täna)