Soomes tõhustatakse kontrolli välismaalt saabujate üle

Lennujaamas on karmistatud oluliselt meetmeid, et suunata inimesed turvaliselt koju või karantiini.

Kõigi välismaalt Soome saabuvate inimeste olukord määratakse juba eraldi vormi abil piirikontrollis. Vorm täidetakse enne piiriformaalsuste täitmist ja seda kontrollib piirivalveametnik. Vormis esitatud teabe alusel lastakse inimesel endal edasi liikuda, suunatakse ta tervishoiu nõuandekeskusesse või transpordi teenuspunkti.

Tervishoiu nõustamiskeskuse kaudu suunatakse haiguse sümptomitega reisijad edasi proovide võtmisele ja hotellimajutusse, et vastuseid oodata. Kui proov on negatiivne, jätkavad nad tavapärast karantiini kas selleks ettenähtud majutuskohas või kodus. Kui tulemus on positiivne, suunatakse nad raviasutusse. Karantiiniotsus tehakse juhul, kui reisija ei anna karantiiniks vabatahtlikult nõusolekut. Isikud, kellel pole Soomes karantiini kohta, majutatakse 14 päevaks. Karantiini majutamine toimub peamiselt reisija kulul.

Ühistranspordi juurde ei pääse lennujaamast, kuid oma autoga saab ära sõita. Kui Soome saabujal pole oma transporti ega võimalust seda korraldada, saab ta koju tšarterbussi või tellitud taksoga. Tšarterbussiliiklus algas täna pärastlõunal.

Uus kord jõustub kohe.

Lennujaama käitamise eest vastutab peamiselt Finavia, piiriformaalsuste eest siseministeerium ja transpordi eest transpordi- ja kommunikatsiooniministeerium. Tervishoiumeetmete juhtimise eest vastutab sotsiaal- ja tervishoiuministeerium.

Kommentaarid
(Külastatud 343 korda, 1 külastust täna)