Soomes pannakse Uusimaa lukku alates reedest, 27. märtsist

Soome valitsus otsustas täna, 25. märtsil piirata liikumist Uusimaa ja teiste maakondade vahel alates 27. märtsist. Piirangud kehtivad 19. aprillini 2020. Uute liikumispiirangute eesmärk on ennetada koroonaviirusnakkusi ja aeglustada epideemia levikut Uusimaalt teistesse Soome piirkondadesse. Valitsus tutvustas parlamendile liikumispiirangute seaduse rakendamise määrust 25. märtsil.

Kui liikumispiirangud on jõustunud, peavad Uusimaa elanikud jääma maakonna piiridesse. Teiste maakondade elanikud ei saa Uusimaad külastada. Kõigil on aga õigus naasta oma koju või elukohta. Meelelahutuslik reisimine pole lubatud. Isegi uute piirangute ajal ei ole kaubavedu takistatud. Piirangud ei kehti ka Uusimaa-sisese liikumise kohta.

Liikumine on siiski lubatud nii avaliku võimu teostamisel kui ka kaubanduse, äri või kutsealal tegutsemisel või seadusest tuleneva kohustuse täitmisel. Samuti ei ole liikumispiiranguid kaalukatel isiklikel põhjustel, näiteks lapse juurdepääsuõiguse kasutamine või sugulase surm. Liikumispiiranguid rakendab politsei. Piirangute rikkumise või mittejärgimise eest võib politsei määrata trahvi. Politsei nõudmisel peab isik selgitama oma liikumise põhjust või eesmärki.

Liikumispiirangud ja nende praktiline mõju tuleb kirjeldada bussi-, rongi-, metroo- ja trammipeatustes ja -terminalides, samuti rongide ja busside siltidel ning teadaannetes. Teave peab olema kättesaadav ka Uusimaa lähiümbruses ja muude lähiliikluse jaoks oluliste kohtade suuremates sõlmpunktides.

Kommentaarid
(Külastatud 13,281 korda, 1 külastust täna)