Soomes kardetakse alkoholismi kasvu kaugtöö ajal

Soomes kardetakse alkoholismi kasvu kaugtöö ajal, kuna ülemused ja kolleegid ei näe, kui inimene alkoholi tarvitab.

Spetsialistide arvates võib inimene langeda sügavale alkoholi küüsi, kui inimesed peavad pikka aega koroonaviiruse mõjul kodus olema, vahendab Yle.

Alkoholi ohtlikule mõjule on juhtinud tähelepanu Helsingi linnapea Jan Vapaavuori. Tema väitel on räägitud majanduslikust ja tervisekriisist, aga vähem pööratakse tähelepanu sotsiaalsele kriisile, mis on kõige suurem. Isoleerimine, alkohol ja soomlaste meelelaad on väga ohtlik kombinatsioon, rääkis Vapaavuori laupäeval Yle hommikusaates.

Kriisi süvendab suurenev töötus ja pankrotilaine, mis inimeste enesetunnet halvendavad. Soome eelarve seis, mis niigi oli kehv võib veelgi halveneda ning samal ajal suureneb vajadus eri sotsiaalteenuste järele.

Alkoholi tarvitamist suurendab asjaolu, et sotsiaalne kontroll puudub. See võib panna alkoholismile altid inimesed rohkem tarvitama. Paljud alkohoolikud on tööl käies teovõimelised, aga pikaks ajaks koju jäädes võib see muutuda. Samuti ollakse mures laste pärast, kuna ka laste olukorda ei suudeta enam kontrollida.

Koroonakriisi mõjud on juba tuntavad usaldustelefonides ning noorte chattides. Olukord sõltub sellest, kui kaua koroonakriis veel kestab. Kui kriis kestab veel mitu kuud, võib olukord minna väga keeruliseks. Inimestel ja peredel, kel oli juba varem probleeme, võib asi veel halvemaks minna. Kriis puudutab eriti peresid, kus varem oli probleeme alkoholi või narkootikumidega. Probleemsete perede lastele on eriti oluline võimalus käia koolis ning ringides, mis koroonakriisi tõttu on praegu suletud.

Asiantuntijat pelkäävät alkoholiongelmien kasvavan etätyössä: työkaverit ja pomot eivät näe, missä kunnossa työntekijä on

Kun ihmiset pysyvät koronaviruksen vuoksi kodeissaan, voi tulevaisuudessa odottaa päihdeongelmien, mielenterveyden ja lastensuojelun kriisi, pelkäävät asiantuntijat. Koronaviruspandemian tuomat etätyöt, koulujen sulkemiset ja karanteenit ovat sulloneet monet suomalaiset perheet ja yksin elävät koteihinsa. Kriisin pelätään kärjistävän muun muassa päihteidenkäytön ja lastensuojelun ongelmia. Helsingin pormestari Jan Vapaavuori (kok.)

Kommentaarid
(Külastatud 726 korda, 1 külastust täna)