Soome valitsus aitab ettevõtetel pankrotti ära hoida

Soome justiitsministeerium on alustanud valitsuse esitatava eelnõu ettevalmistamist, millega piiratakse võlausaldaja õigust pankrotiavalduse esitamiseks. See aitab ettevõtetel üle saada koroonaviiruse olukorrast põhjustatud rahalistest raskustest.

Pankrot nõuab maksejõuetust. Pankrotiseaduses eeldatakse, et ettevõte on maksejõuetu, kui ta ei ole oma võlga ühe nädala jooksul pärast makseteatise saamist tasunud. Seadusemuudatud eemaldab selle eelduse ajutiselt. Maksejõuetus peab olema pikema kestusega, et võlausaldaja saaks pankrotiavalduse esitada.

Eeldatakse, et muudatus mõjutab ka võlgade sissenõudmisega tegelevate ettevõtete tegevust ja piirab pankrotiohu kasutamist võlgade sissenõudmiseks. Selle eesmärk on tagada, et võlausaldajad ei kasutaks koroonaepideemia tõttu raskustes olevatelt ettevõtetelt võlgade sissenõudmisel pankrotimenetlust.

  • Koroonaepideemia ei ole püsiv seisund. See möödub. Isegi epideemia põhjustatud maksejõuetus ei ole püsiv. Nädala aja pikkusest maksmise reeglist loobumisega soovime leevendada ettevõtete kannatusi, et nad saaksid selle raske aja üle elada, rõhutab justiitsminister Anna-Maja Henriksson.
Kommentaarid
(Külastatud 688 korda, 1 külastust täna)