Soome välisministeerium: Ära sõida välismaale!

Koronaviiruse pandeemia mõjutab turismi enneolematul viisil. Paljud riigid sulgevad oma piirid ja kehtestavad riigi piires liikumispiirangud. Soomest saabujad on paljudes riikides karantiinis 14 päeva. Lennureiside puhul teatatakse iga päev uutest katkestustest. Selle väga erandliku olukorra tõttu soovitab välisministeerium praegu välismaal reisimist vältida. See kehtib kõigi riikide kohta.

Välisministeeriumi eriolukorra lahendamise keskus on saanud palju tagasisidet ja vastatud on vaid teatud juhtumitele. Hädaabikeskusesse tuleks helistada ainult hädaolukorras. Teekonna katkestamine ja koroonaviiruse olukorra tõttu tagasituleku takistus pole hädaolukord. Vähem kiireloomuliste päringute jaoks tuleks kasutada e-posti aadressi pidunys.um(at)formin.fi.

Kui olete juba liikvel, jälgige värskeimat teavet kohalikest uudistest. Meie abistamisvõimalused on piiratud. Proovige oma tagasisõidu korraldust teada saada oma reisikorraldaja, lennufirma või kindlustusfirma kaudu. Reisijad peavad nüüd olukorraga kohanema ja ebakindlust taluma. Paljud reisijad peavad võib-olla jääma sihtkohta, kuni lennuliiklus taastub. Reisikorraldajad ja lennufirmad üritavad soomlasi koju tagasi tuua.

Välisministeerium ja Soome saatkonnad edastavad sotsiaalmeedia kanalite, Facebooki ja Twitteri kaudu värsket infot. Soovitav on esitada esitada reisiteade. Reisiteavet uuendatakse infoga, kui olukord muutub selgemaks. Praegu on kõigi riikide reisisoovitus tasemel: Väldi kõiki reise.

Enne ametiasutusse helistamise kaalumist lugege korduma kippuvaid küsimusi ja tutvuge uudiste ning sotsiaalmeediaga.

Kommentaarid
(Külastatud 820 korda, 1 külastust täna)