Soome toetab Maailma Terviseorganisatsiooni miljoni euroga

Soome toetab miljoni euroga Maailma Terviseorganisatsiooni (WHO) koroonaviiruse epideemia vastu võitlemisel. WHO pakub abi eriti riikidele, mille suutlikkus epideemiale reageerida on madal.

„Eesmärk on aeglustada viiruse levikut arengumaadesse ja tugevdada nõrgema võimekusega riike viiruse tuvastamisel, inimeste testimisel ning haigete ravimisel ja isoleerimisel. Valmisolekuvõime tugevdamisel on pikaajaline mõju ka muudele nakkushaigustele,“ ütles arengu- ja väliskaubandusminister Ville Skinnari.

Maailma Terviseorganisatsiooni avaldatud värske teabe kohaselt on koroonaviirus levinud enam kui sajasse riiki ja uusi kinnitatud juhtumeid ilmneb iga päev. Veebruaris avaldas WHO oma strateegilise valmisoleku ja reageerimise kava, mille hinnangul on üleilmne rahastamisvajadus perioodiks 1. veebruar – 30. aprill 2020 umbes 675 miljonit dollarit.

WHO on rõhutanud piisavate kaitsevahendite vajalikkust, eriti tervishoiutöötajate jaoks. Lisaks on koroonaviirusele reageerimisel keskse tähtsusega tervishoiutöötajate koolitus, et oleks võimalik võtta proove hingamisteede infektsioonidega patsientidelt ja ravida koroonaviiruse patsiente.

Valmisoleku seisukohast on oluline investeerida tagamaks, et riigid teavitavad oma kodanikke ja WHO-d olukorrast õigeaegselt, korrapäraselt ja läbipaistvalt. Üks peamisi eesmärke on teadus- ja arendustegevuse ning innovatsiooni, sealhulgas vaktsiinide väljatöötamise kiirendamine, mille jaoks WHO teeb koostööd teadlaste, ravimitööstuse ja doonoritega.

Kommentaarid
(Külastatud 213 korda, 1 külastust täna)