Soome terviseameti prognoos: koroonaepideemia kestab Soomes 6 kuud, haigestub 42 protsenti inimestest

Soome terviseamet on teinud koos Turu ülikooliga kolm mudelit selle kohta, kuidas haiguse leviku peatamise meetmed mõjutavad koroonaviiruse nakatumist.

Koroonaviiruse nakatumise arv on normaalolukorras 2,2 ehk üks haige inimene nakatab keskmiselt 2,2 tervet inimest. Kui Soomes keelustati üle 500 osavõtjaga üritused, langes nakatumise arv 1,8 peale. Käesoleval nädalal kehtestatud täiendavad piirangud langetasid nakatumiste arvu 1,42 peale. Selle viimase mudeli järgi nakatub 42 protsenti elanikkonnast ja epideemia kestus on 188 päeva.

Ilma mingite piiravate meetmeteta oleks epideemia kestus lühem, ainult 95 päeva, aga nakatunuid oleks rohkem, 65 protsenti elanikkonnast.

Viimase mudeli puhul on arvestatud ka seda, et Soomes pandi koolid kinni. Kooliiga on mudelis 5-20 eluaastat. Koolid on praeguse seisuga kinni kuni 13. aprillini. THLi mudeli kohaselt oleks kõige parem panna koolid kinni 100 päevaks ehk palju pikemaks ajaks kui seda nüüd tehakse.

No Title

No Description

Kommentaarid
(Külastatud 6,213 korda, 1 külastust täna)