Soome siseminister põhjendab Uusimaa isoleerimist: Õigus elule on põhiõigustest kõige tähtsam

Peale keskööd Soomes kehtestatud Uusimaa isoleerimist kohapeal vaatamas käinud siseminister Maria Ohisalo põhjendab piirangute kehtestamist vajaduse kaitsta inimeste õigust elule, mis on põhiõigustest kõige olulisem.

Siseministri sõnum on järgmine:

„Õigus elule on põhiõigustest kõige olulisem. Nüüd nõuab selle kaitsmine teiste põhiõiguste ajutist piiramist. Koroonaviiruse epideemia on toonud kaasa selle, et elu kaitsmise hind on ajutine loobumine liikumisvabadusest.

Koroona on Uusimaal levinud kiiremini kui ülejäänud Soomes. Parlamendi reedene otsus piirab liikumist Uusimaa ja ülejäänud Soome vahel kuni nakkusohu leevenemiseni. Piirang on tehtud vastavalt hädaolukorra seaduse paragrahvile 118. Tervishoiuasutuste poolt vajalikuks peetav piirang jõustus südaööl.

Külastasin politsei kontrollpunkti Uusimaa piiril. See kriis mõjutab tohutult ka asutusi, mis töötavad päevast päeva meie tervise nimel. Nad on tööl ja aitavad tagada meie igapäevaelu turvalisuse, isegi eriolukorras. Aitäh tähtsa töö eest! Hindame seda tööd ja järgime politsei juhiseid. Jäägem koju!”


View this post on Instagram

 

Oikeus elämään on perusoikeuksista tärkein. Nyt sen puolustaminen vaatii sitä, että on rajoitettava hetkeksi muita perusoikeuksia. Koronavirusepidemia on nyt aiheuttanut sen, että elämän suojelemisen hintana on hetkellinen luopuminen liikkumisen vapaudesta. Korona on edennyt Uudellamaalla muuta Suomea nopeammin. Eduskunnan perjantaisella päätöksellä liikkumista rajoitetaan nyt Uudenmaan ja muun Suomen välillä, kunnes tartuntatilanne hellittää. Rajoitus tehdään valmiuslain 118 pykälän nojalla. Terveysviranomaisten välttämättömäksi arvioima rajoitus astui voimaan puoliltaöin. Kävin tutustumassa poliisin sulkupisteeseen Uudenmaan rajalla. Tämä kriisi koettelee valtavasti myös viranomaisia, jotka tekevät yötä päivää töitä terveytemme puolesta. He ovat töissä ja auttavat turvaamaan arkemme turvallisuutta myös poikkeusoloissa. Kiitos tärkeästä työstänne! Arvostetaan tätä työtä ja noudatetaan poliisin ohjeita. Pysytään kotona! Vaikka koronavirus nyt koettelee meitä kaikkia, me selviämme tästä yhdessä. Pidetään toisistamme huolta, vaikka rajoitukset pitävät meidät hetkellisesti erossa. #korona #koronafi #terveys #poliisi #pysykotona #Uusimaa #Covid19 #poikkeusolot #valmiuslaki

A post shared by Maria Ohisalo (@mariaohisalo) on

Kommentaarid
(Külastatud 370 korda, 1 külastust täna)