Soome puhkajad hädas Kanaaridel: Olukord on hirmutav

Soomlased on hädas Kanaaridel, sest tänavad tehti koroonaviiruse tõttu tühjaks ning hotellist välja minna ei tohi. Soomlaste väitel on olukord hirmutav.

Gran Canarial Playa del Inglésis koos mehega puhkav Kuopio naine Eija märgib, et ametivõimud jälgivad nüüd inimeste liikumist väljas. Tänavatel on vaikus ja tugev valve, vahendab MTV.

Pühapäeval sai veel mere ääres jalutada, aga pühapäeva õhtul aeti inimesed tänavatel minema. Eile esmaspäeval oli rannapromenaad suletud. Välja tohib minna vaid arsti juurde, apteeki, panka ja toidupoodi. Kõik turistid peavad nüüd olema hotellitoas.

Ärgatakse kella 6-7 ajal ja siis tehakse väljas üks jalutuskäik ning käiakse poes. Lisaks käiakse toast väljas kohvi joomas ja söömas. Plaan oli puhkuselt midagi koju kaasa osta, aga nüüd jääb see ära, sest poed on suletud.

Hotelli rõdul olukorda jälgivad soomlased on märganud, et isegi hotelli basseini ümbrus on tühjaks jäänud, seal on vaid koristajad. Õnneks on hotellitoal suur rõdu, kus saab päikest võtta.

Poes pole Kanaaridel nii suurt rabamist nagu Soomes, kus mõned tooted on ära ostetud. Poe müüjal oli esimest korda eile näomask ees ja kindad on käes, kui raha katsuvad. Meeleolu on surutud, seda nii kohalike elanike kui turistide osas. Paljud räägivad, et esimest korda elus tahavad puhkuselt varem tagasi minna.

Soomlased on nüüd mures, kas pääsevad minema kolmapäeval, nagu oli planeeritud. Pärast seda ootab kodus Soomes 2 nädala pikkune karantiin. Soomlased lendasid reisibüroo TUI vahendusel ja TUI teatas, et toob Soome puhkajad koju. Puhkajatel oli plaan koju jõudes võtta lapselaps enda juurde, aga nüüd on ka see plaan muutunud. Nad peavad olema kaks nädalat kodukarantiinis. Tütar on lubanud neile toitu viia.

Kommentaarid
(Külastatud 3,205 korda, 1 külastust täna)