Soome prognoos koroonaviiruse kohta: haiglasse satuvad tuhanded inimesed

Soomes tehtud prognooside kohaselt satuvad seoses koroonaviirusega haiglasse tuhanded inimesed. Valitsus piirab inimeste liikumist, et haigus leviks aeglasemalt ja haiglad poleks korraga üle koormatud.

Valitsus on teinud prognoosi, et kui nakatub 20 protsenti soomlastest, siis satub haiglasse 4300-11 000 inimest. Kui nakkuse saab 40 protsenti inimestest, siis satub haiglasse 8600-22 000 inimest, vahendab Yle.

Intensiivravi on leebema stsenaariumi kohaselt vaja 1100-2700 inimesel ning keskmise stsenaariumi kohaselt 2200-5400 inimesel.

Kõige raskema stsenaariumi kohaselt nakatub 60 protsenti inimestest, haiglaravi vajab 12 960-32 400 inimest, intensiivravi vajab 3240-8100 inimest ja sureb 1620-3240 inimest.

Hinnangud põhinevad andmetel, mida haiguse kohta praegu teatakse. Need põhinevad osalt infol ja osalt oletustel. Hinnangu andmisel on kasutatud Turu ja Tampere ülikoolide ning terviseameti hinnanguid.

Järgmistel nädalatel on haiglad haiguse tõttu tõenäoliselt täis. Kõige enam on haigeid aprilli lõpus, tippnädalatel satub haiglasse 900 soomlast nädalas. Soomes on ligi 11 000 haiglakohta. Kui haiglatesse satub nii palju inimesi, siis tõenäoliselt jäävad ära muud vähem kiireloomulised operatsioonid.

Soome valitsus otsustas esmaspäeval piirata inimeste liikumist, kus koolid ja õppeasutused suletakse. Valitsus üritab sammudega haiguse levikut pidurdada, et haiglad poleks liialt üle koormatud. Siis tuleb meditsiin haigusega paremini toime.

Suomen arviot: Korona vie tulevina viikkoina tuhansia suomalaisia sairaalaan

Hallitus rajoittaa suomalaisten kohtaamisia, jotta tauti leviäisi hitaammin ja sairaalat selviäisivät paremmin hoidosta. Koronaviruksen arvioidaan kuormittavan sairaaloita tuntuvasti Suomessakin. Valtioneuvosto on julkaissut arvioita, kuinka moni suomalainen joutuu viruksen takia sairaalaan. Valtioneuvosto on käyttänyt arvioita pohjana määritellessään maanantaina, mitä se tekee hillitäkseen taudin leviämistä. Vaikka tartunnan saisi suomalaisista vain 20 prosenttia, sairaalaan joutuisi 4 300-11 000 ihmistä.

Kommentaarid
(Külastatud 1,085 korda, 1 külastust täna)