Soome peaminister: Valitsus võib piirata liikumist Soome lõunaosast mujale

Soome peaminister Sanna Marin ütles, et valitsus võib piirata inimeste liikumist Soome lõunaosast Uusimaalt mujale.

Marin ütles täna laupäeval TV1 hommikutelevisiooni saates, et valitsus on valmis piirama liikumist Uusimaalt mujale, kui olukord halveneb, vahendab Yle.

Uusimaa isoleerimine pole hetkel veel aktuaalne, aga olukorda jälgitakse pidevalt. Kui olukord Uusimaal halveneb, siis annab valitsus sellise korralduse ja taotleb selleks parlamendilt luba.

Uusimaal on seni tuvastatud kõige enam koroonaviirusega nakatumisi Soomes. Liikumist võib piirata eriolukorra seaduse paragrahvi 118 alusel. Näiteks võib piirata liikumist ühest maakonnast teise.

Marini valitsus on kaalunud ka väljas liikumise keelu karmistamist. Praegu puudutavad piirangud vanurite liikumist ja enam kui 10 inimesega kogunemisi. Välja on antud soovitused vältida igasugust kogunemist ja näost näkku suhtlemist. Praegu jälgitakse, kas neid keelde järgitakse. Kui ei järgita, siis võetakse tarvitused karmimad meetmed, mis veelgi piiravad väljas liikumist.

Marin ütles, et valitsus on valmis selleks, et nakatumiste hulk suureneb. Soomes ollakse valmis 1000-3200 surmaks. Haiglaravi vajavad tuhanded. Praegu on osa Soome-siseseid nakatumisi juba sellised, mille allikat pole võimalik tuvastada. See tähendab, et käes on nakatumiste uus faas ning piiranguid on vaja rohkem.

Soomes pürgitakse nakkuse leviku piiramise suunas, et mitte üle koormata tervishoiusüsteemi. Eesmärk on aidata iga inimest, et ka vanurid ja krooniliste haigustega inimesed saaksid abi. Selleks peavad inimesed käituma vastutustundlikult.

Marin: Hallitus on varautunut rajoittamaan liikkumista Uudeltamaalta muualle Suomeen

Uudellamaalla on todettu selvästi eniten koronatartuntoja Suomessa. Pääministeri Sanna Marin (sd.) sanoi lauantaina TV1:n Ykkösaamun haastattelussa, että hallitus on varautunut rajoittamaan liikkumista Uudeltamaalta muualle Suomeen, jos koronatilanne pahenee alueella. Uudellamaalla on todettu selvästi eniten koronatartuntoja Suomessa. Juttua täydennetään. Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Siirry tilaamaan

Kommentaarid
(Külastatud 1,702 korda, 1 külastust täna)