Soome naine on lõksus Tenerifel: koroonaviirus viis sissetuleku, lendude ärajätmine muutis kodutuks

Soome naine üritab koos emaga saada Kanaaride Tenerife saarelt Soome tagasi, aga lendude ärajätmise tõttu on see ilmselt võimatu.

Naine räägib, et sarnases olukorras on Tenerifel mitusada soomlast. Norwegian jättis lennud ära ning Finnairi viimane lend läks täna pealelõunal. Kõik paketireiside lennukid on juba lahkunud. Soome saatkonnast Hispaanias on öeldud, et Soome riik inimesi ära ei too, vahendab Iltalehti.

Soome välisministeeriumist on öeldud, et inimesed peavad olema kannatlikud ja ootama. Naine ütles, et tahab, et inimesed Soomes teaksid, et paljud soomlased on hädas.

Välisministeerium on inimestel soovitanud omale ise võimalusi leida ning osta vajadusel uus lennupilet. Kui piletiks pole raha, võivad aidata Soome esindused ja aukonsulid. Välisministeeriumile võib helistada vaid hädaolukorras, aga lennuühenduse katkemine ja tagasituleku viibimine pole hädaolukord.

Soome naine oli emaga ostnud piletid tagasisõiduks juba eelmisel sügisel. Tagasilend pidi olema 25. märtsil Norwegiani lennuga. Lend aga jäeti ära. Eile sai ühendust Norwegiani klienditeenindusega ja öeldi, et lend on toodud 21. märtsi peale. Täna hommikul tuli teade, et seegi lend on ära jäetud. Nüüd on uus lennuaeg 19. aprillil Tenerifelt Oslo kaudu Helsingisse. Emal pole veel lennuaega, sest tal on koer ja koera ei saa ümberistumisega lennu peale kaasa võtta.

Norwegiani esindaja ütles, et olukord muutub kogu aeg. Lendusid mõjutavad liikumispiirangud. Norwegiani klienditeenindus on samuti umbes. Infot olukorra kohta saab Norwegiani veebist. Kõigi nendega, kellel on lend ära jäetud, võetakse ühendust telefoni või e-posti teel. Kõigepealt üritatakse aidata neid, kellel on lend saabumas varem. Olukord on raske ka teistele lennufirmadele. Võimalusel tehakse lisalende.

Soome naise emal on Tenerifel juuksurisalong, mis tuli koroonaviiruse tõttu sulgeda. Olukord muutus kiiresti väga kehvaks. Raha kusagilt ei tule ja naine tahetakse koos emaga välja tõsta korterist, kus nad elavad. Nad olid korterist loobunud, kuna lootsid lenneta ära Soome. Korterist peab välja kolima 25. märtsil.

Naine ja ema palusid, et saaks korterisse edasi jääda, aga seda ei võimaldatud, kuna korter on juba teistele ära lubatud. Nad ei saa korteris olla, kuigi on maksnud terve kuu eest. Õnneks said nad öömaja ühe tuttava juures. Nüüd ei tea, kas nad peavad seal olema kuu või kaks nädalat.

Tagasituleku venimine on sassi ajanud ka muud plaanid. Naine pidi aprilli algul alustama tööd Kuopio vanadekodus, nüüd ei pääse ka tööle. Olukorda kergendab kohalik Soome kogukond, kes jagab infot ja abistab. Kanaaridel on olnud väljas liikumise keeld alates 15. märtsist. Ühendust peetakse telefoni, Whatsappi ja Facebooki kaudu. Soomlased on andnud endast välisministeeriumile teada, et oleks info olemas nende kohta.

Suomalaisnainen jumissa Teneriffalla: Koronavirus vei tulot, lentojen peruuntuminen jätti kodittomaksi – “Täällä ovat ihmiset ihan pulassa”

Suomalaisnainen yrittää päästä äitinsä kanssa Suomeen, mutta lentojen peruuntumisen takia se näyttää nyt mahdottomalta. Suomalaisia matkailijoita on kehotettu palaamaan Suomeen heti kun mahdollista. Käytännössä tämä on kuitenkin tällä hetkellä vaikeaa koronaviruksen aiheuttamien lentojen peruuntumisten takia. Useat maat ovat sulkeneet tai sulkemassa rajojaan ja rajoittavat liikkumista maan sisällä.

Kommentaarid
(Külastatud 2,145 korda, 1 külastust täna)