Soome kiosköör on hädas – karantiini määratud inimesed käivad ostmas

Helsingi Tapaninvainio R-kioski pidaja Inka on hädas, kuna ostmas käivad karantiini määratud inimesed. Kiosköör märkas probleemi siis, kui oli kolmapäeval ise leti taga.

Kiosköör räägib, et üks klient rääkis, kuidas peab minema tagasi koju karantiini. Kioskööri võttis see päris tummaks ja ta jäi nõutult järgi vaatama, vahendab Iltalehti.

Pärast seda rääkis teine kioski töötaja samalaadsest olukorrast, kus ostmas käis karantiini määratud isik. Need kliendid olid tulnud ilmselt välismaalt ning peavad olema kaks nädalat karantiinis.

Siis tuli R-kioskisse ka kolmas klient, kes rääkis, et töö juures oli midagi juhtunud, mistõttu kõik töötajad pidid andma proovi ja nüüd oodatakse proovide tulemusi. Kiosköör ütles sellele kliendile, et kiosk pole see koht, kus tulemusi oodata.

Valitsus on otsustanud, et kõik välismaalt naasvad soomlased peavad jääma kaheks nädalaks karantiini. Karantiini all mõeldakse terve inimese liikumise piiramist. Karantiiniga piiratakse ilma haigusnähtudeta võimaliku viirusekandja kokkupuuteid teiste inimestega.

Karantiinis olles võib minna välja, kui ei puututa kokku teiste inimestega. Näiteks tööle, kooli, lasteaeda, trenni või poodi ei tohi minna, kuna neis kohtades pole võimalik kontakte vältida. Karantiini või isolatsiooni võidakse määrata ka haigestunud isik.

Kiosköör ei saa aru, miks ei suhtuta koroonaviirusse tõsiselt, kuigi paljude soomlaste elu ja tervis on ohus. Ta märgib, et ei saa aru, kas need inimesed on ükskõiksed, teadmatuses või lihtsalt rumalad. Pole teada, mis nende inimeste peas liigub. Inimesed peaks olema vastutustundlikumad.

Samuti näitab karantiinis isikute poodi minek lugupidamatust nende inimeste suhtes, kes praegu poode käigus hoiavad. Kiosköör teenib leiba endale ja pakub tööd veel kolmele inimesele. See oleks katastroof, kui ta peaks oma ettevõtte kinni panema.

Karanteeniin määrätyt matkailijat tulivat R-kioskille rupattelemaan – kauppias tyrmistyi: “Mitä ihmisten päässä liikkuu?”

Helsinkiläisen R-kioskin kauppiaan Inka Tiaisen mielestä ihmiset eivät ota koronavirusta vakavasti. Inka Tiainen pyörittää R-kioskia Helsingin Tapaninvainion asuinalueella. Tiainen kertoo havahtuneensa koronavirustilanteen vakavuuteen keskiviikkona ollessaan työvuorossa kioskissa. – Asiakkaana kävi henkilö, joka totesi kassalla asioituaan, että täytyypä palata takaisin karanteeniin. Jäin ihan haavi auki enkä osannut kommentoida siihen mitään.

Kommentaarid
(Külastatud 1,512 korda, 1 külastust täna)