Soome Kela jaoks tuleb läbi ajaloo kõige raskem kevad: mitme aasta kliendid on korraga ukse taga järjekorras

Kela valmistub läbi ajaloo kõige intensiivsemaks tööperioodiks, kui Soomes laiendatakse töötus- ja sotsiaalkindlustuse reegleid. Kelalt hakkavad toetust saama ka ettevõtjad ja need, kes pole liitunud töötukassadega.

Ametiühingutest on kõige raskemas seisus teeninduse ametiühingu PAM liikmed, nende hulgas on turismi- ja toitlustuse töötajad, vahendab MTV.

Kela info kohaselt tuleb kahe-kolme aasta töö teha ära ühe kevadega. Kela on alustanud juba lisatööjõu värbamisega. Viimase häda korral kutsutakse tööle pensionile jäänud töötajad. Tehakse ületööd. Kela kinnitab, et tullakse toime – Soome on organiseeritud sotsiaalse turvalisusega maa ja igaüks saab oma raha kätte.

Inimestel soovitatatakse infot hankida Kela veebist, sest telefonid on üle koormatud. Teade sundpuhkuse või töötuks jäämise kohta on kõige otstarbekam esitada veebis.

Soome valitsus kavandab kõigi söögikohtade sulgemist, seetõttu on teenindussektori ametiühingu ressursid surve all. Valitsus on lubanud ametiühinguid toetada ja töötukassadele raha juurde anda. Inimesi lohutatakse sellega, et raha jätkub kõigi jaoks.

Kommentaarid
(Külastatud 1,979 korda, 1 külastust täna)