Soome firma leiutas antimikroobse toa, mis hävitab kõik viirused ja bakterid

Soome firma Vetrospace leiutas antimikroobse toa, mis hävitab kõik viirused ja bakterid. Väidetavalt sureb selles toas isegi koroonaviirus.

Selliseid tube on juba tellitud 90 tükki Jyväskylä keskhaiglasse. Antimikroobsed toad on juba kasutusel Turu ülikooli haiglas. Tuba sobib näiteks karantiiniks, järelraviks või arsti hügieenilise vastuvõturuumi tarbeks, vahendab MTV.

Samuti sobib tuba eriti puhtaks laste mänguruumiks. Firma on toodet arendanud üle kolme aasta, see on patenteeritud nii Soomes kui välismaal. Toa siseõhk on täielikult filtreeritud ja ülerõhuga, mis tähendab, et väljastpoolt ei pääse ka avatud ukse kaudu pahalased sisse. Viirused ja bakterid hävivad antimikroobse sinise valgusega, mis toimib koostöös katalüütilise pinnakattega.

Tuba on äratanud juba tähelepanu välismaal ja selle vastu on huvi ilmutanud Briti terviseministeerium. Huvi on olnud ka Hiinast ja Venemaalt. Selliseid tube müüakse ka kooosolekuruumide tarbeks, kuna haigused levivad koosolekute ajal. Soome Sipoo linn on tellinud sellised toad uude vallamajja.

Teadlaste väitel võib selline tuba olla tore asi, aga koroonaviirus ei levi mitte üksnes pindade, vaid inimestevahelise kontakti ja õhu kaudu. Viirus levib piisknakkuse ja puuduste teel.

Kommentaarid
(Külastatud 1,287 korda, 1 külastust täna)