Siseinfo: Soome piirangute aega pikendatakse, uued piirangud välismaalt tulijatele

Soomes jäävad koolide uksed suletuks ka peale 13. aprilli, mis pidi olema praeguste piirangute tähtaeg. Valitsus teeb uue otsuse järgmisel nädalal, tõenäoliselt juba esmaspäeval.

Üks võimalus on, et piirangud kehtivad veel kuu aega. Teine võimalus on, et piiranguid pikendatakse maikuu lõpuni, aga keelud tühistatakse, kui see on võimalik, vahendab Helsingin Sanomat.

Valitsus otsustas 16. märtsil, te koolid jäävad suletuks 13. aprillini. Erandina säilitati õpe 1-3. klasside õpilastele. Samas soovitatakse kaugõpet kõigile.

Tänase, reedese info kohaselt kavatsetakse jätkata seniste piirangutega, uusi piiranguid kavandatakse ainult välismaalt tulijatele. Täpsemad otsused aga vajavad veel tervishoiuasutuste hinnangut. Üle 10 inimesega kohtumiste keeld jääb jõusse, samuti on soovitav vältida avalikke kohti. Jätkub ka soovitus üle 70-aastastel püsida kodus ning vältida kontakte. See ei puuduta rahvasaadikuid ja riigijuhte. Vanurite külastamine hooldekodudes jääb samuti keelatuks. Muuseumid, teatrid ja raamatukogud jäävad suletuks.

Koulut | HS:n tiedot: Koulujen kiinnioloa ja muita kieltoja jatketaan – Päätökset tehdään ensi viikolla

Koulujen luokkahuoneet pysyvät pääosin kiinni myös tähän mennessä sovitun aikarajan eli 13. huhtikuuta jälkeen. HS:n tietojen mukaan hallitus päättää asiasta alkuviikosta, todennäköisesti maanantaina. Yksi vaihtoehto on, että rajoituksia jatketaan kuukaudella. Toinen harkinnassa oleva vaihtoehto on toukokuun loppu, mutta niin, että kiellot poistetaan, mikäli se on mahdollista. Hallitus päätti 16.

Kommentaarid
(Külastatud 4,390 korda, 1 külastust täna)