Rootsis on surnud koroonaviirusse surnud juba 17 inimest

Rootsis möllab koroonaviirus Stockholmi piirkonnas ja haigusesse on surnud juba 17 inimest. Stockholmi piirkonnas on haiglas 80 inimest, kellest intensiivis 11 inimest. Noorim on intensiivis 27-aastane.

Stockholmis elava Sara mees oli üks esimesi, kes Rootsis koroonaviirusega haiglasse sattus ja intensiivravi vajas. Neljapäeva õhtul 67-aastane mees suri, pärast 10 päeva hingamisaparaadi all, vahendab Expressen.

Sara istus mehe kõrval ja hoidis kätt, kui mees hingamisaparaadi all ära suri. Saral endal tuvastati samuti koroonaviirus. Ta oli mõned päevad haiglas, aga siis pääses kodusele ravile. Praeguseni pole teada, kust Sara ja mees nakkuse said. Nad pole välismaal käinud. Üks võimalus on, et nad said nakkuse sugulaselt, kes käis mõned nädalad tagasi välismaal, aga seda pole tunnistatud riskipiirkonnaks.

Koroonaviirus levib praegu eriti kiiresti Rootsis ja veelgi kiiremini Stockholmi piirkonnas. Karolinska Instituut hoiatas, et asi läheb hulluks käesoleval nädalavahetusel.

Stockholmi piirkonnas on haiglas 80 inimest, neist 11 intensiivis. Intensiivravil olijate keskmine eluiga on 66 aastat. Noorim intensiivravi patsient on Rootsis 27-aastane.

Kommentaarid
(Külastatud 520 korda, 1 külastust täna)