Rootsis on koroonaga asi väga hull, aga karantiini reegleid ei kehtestata

Rootsi on ujunud muu Euroopaga võrreldes koroonaviirusega seoses vastuvoolu, kuna seal pole karantiini reegleid kehtestatud. Viimastel päevadel on koroonaga nakatunute arv Rootsis kiiresti kasvanud.

Rootsis on koroonaviirusse surnud 62 inimest ja tuvastatud nakatumisi on kokku üle 2500, mida on palju enam kui Soomes. Sellele vaatamata pole Rootsis kehtestatud karantiini reegleid. Rootsi välisministeerium soovitab teha kaugtööd, kellel see on võimalik, ning vältida reisimist. Kõik põhikoolid ja suusakeskused on Rootsis sellele vaatamata avatud, nii nagu ka Rootsi piirid ELi kodanikele.

Eile tuvastati Rootsi lääneosas teine koroonasurm. Haigla peaarst Jacob Wulfsberg ütles Rootsi meediale, et tegemist oli ligi 80-aastase riskigruppi kuuluva isikuga.

Rootsis on surnud koroonaviirusse ka nooremaid inimesi. Ööl vastu pühapäeva suri koroonaviirusse 58-aastane Ann-Kristine Karlsson, kes oli põetanud oma koroonahaiget isa. Ta oli kolmas inimene, kes suri Rootsi 700 elanikuga Högsjö väikelinnas. Poeg Tony Karlsson tunnistas väljaandele Expressen, et nuttis palju.

Vaid mõned päevad enne Ann-Kristine Karlssoni surma suri koroonaviirusse tema isa. Naine oli isa hooldanud ja ilmselt saanud ka ise nakkuse. Tony Karlssoni väitel oli emal kuus päeva kõrge palavik, ta helistas haiglasse ja küsis, kas tal oleks võimalik ravile pääseda. Ta rääkis isa haigusest ja sellest, et oli ise läbi põdenud südamerabanduse. Sellele vaatamata paluti naisel olla kodus.

Kui Ann-Kristine Karlsson lõpuks haiglasse lubati, oli juba liiga hilja ja ta suri sinna. Poeg imestab, miks ema varem ravile ei võetud, kuigi ta kuulus oma südameprobleemi tõttu riskigruppi ja oli puutunud kokku koroonaviirusega.

Kommentaarid
(Külastatud 4,317 korda, 1 külastust täna)