Rootsis nakatus koroonaviirusse 16-aastane teismeline

Rootsi 16-aastane teismeline tõi haigus kaasa Itaalia suusareisilt, aga haiguse pärast väga ei muretse. Nooruk on karantiinis pere korteris Stockholmis.

Noormees rääkis, et kuivõrd on alles 16-aastane, siis haiguse pärast väga ei muretse. Ta haigestus kolm päeva pärast seda, kui saabus koos perega suusareisilit Itaalia Alpidest, vahendab Aftonbladet.

Pärast koju jõudmist tõusis noormehel kõrge palavik ja pere võttis ühendust arstiabiga. Noorukilt võeti koroonaviiruse proov ja see oli positiivne. Nooruk räägib, et vaevused on leebed ja kui räägib oma sõpradega, siis nood isegi ei usu, et tal on see haigus.

Teised pere liikmed olid samuti reisil kaasas, aga nende puhul pole nakatumine veel kindel. Nende proovide tulemused pole veel selgunud. Noormehe isa kritiseerib Rootsi meditsiini, mis ei võtnud nakkuse kahtlust piisavalt tõsiselt. Samuti olid antud juhised vastuolulised.

Noorukiga koolis kokku puutunud õpilastel soovitatakse olla kodus. Noorema venna koolis on aga reeglid paljud lõdvemad.

Eilse, neljapäeva õhtuks oli Rootsis kinnitatud 28 uut nakatumist, kokku on Rootsis nakatumisi 59.

Smittad 16-åring: “Blev lite rädd såklart”

En av de svenskar som är smittad av coronaviruset är en 16-åring i Stockholm. Han hålls nu isolerad i en lägenhet på Kungsholmen, rapporterar Omni. – Jag blev lite rädd såklart men jag är ändå 16 och det är inte farligt för personer i min ålder, säger pojken till nyhetssajten.

Kommentaarid
(Külastatud 1,841 korda, 1 külastust täna)