Reisilaeval koroonaviirusega karantiinis olnud inimesed räägivad oma kogemustest – kuu aega pärast nakatumist on viirus ikka sees

Kruiisilaeval Diamond Princess karantiinis olnud Austraalia mees ja naine räägivad oma kogemustest seoses viirusega. Naisel olid haigusnähud, mehel mitte. Naine on Jaapanis haiglas ja nakkusohtlik veel kuu aega pärast nakatumist.

Melbourne’ist pärit 58-aastased Karen ja Jason olid laeval Diamond Princess 1. veebruaril, kui laev pandi Jaapani Yokohama sadamas karantiini. 11. veebruaril viidi Karen laevalt ära haiglasse, kuna tal oli tuvastatud nakatumine, vahendab ABC News.

Naine viidi haiglasse, mees jäi laevale. Naisel tõusis haiglas palavik ja ta higistas läbi öö, nii riided kui linad olid märjad. Mõne päeva pärast, Valentinipäeval 14. veebruaril tundis naine end juba paremini.

Mehel tuvastati haigus 20. veebruaril, aga tal polnud mingeid haigusnähtusid. See oli veider. Mees räägib, et tunneb end hästi, tal pole palavikku, pole köha, pole nohu, pole mingeid valusid, mitte midagi. Mees ja naine on nüüd mõlemad haiglas. Nad olid algul isoleeritud eraldi palatitesse, aga nüüd lubatakse neil teineteist külastada.

Naisel oli vahepeal koroonaviiruse proov negatiivne, aga siis uuesti positiivne. Arstid ütlesid, et midagi teha ei saa, inimesel peab immuunsus välja kujunema ja see võib võtta aega.

Kokku nakatus laeval viirusse 62 Austraalia kodanikku. Laeval haigestunutest suri 78-aastane austraallane.

Kommentaarid
(Külastatud 1,413 korda, 1 külastust täna)