Reisija jäi Soome ja Venemaa vahele kinni – ei saa edasi, ega tagasi

Eile kolmapäeval juhtus omapärane lugu Soome-Vene piiril, kus Venemaale naasmas olnud reisija jäi Soome poolele kinni, kuna Soomes ja Venemaal jõustusid piirangud eri aegadel.

Venemaa peatas välismaalastele sissepääsu juba ööl vastu kolmapäeva. Soome tegi sama ööl vastu tänast neljapäeva, tänu millele pääsesid venelased veel kolmapäeval Soome, vahendab Yle.

Venemaal töötav ja koos perega elav mittevenelane tuli kolmapäeval ühekordse viisaga Soome. Kui ta tahtis naasta Venemaale, siis teda enam ei lastud.

Reisija polnud ilmselt teadlik, mis piiril oli vahepeal muutunud. Reisija jäi ootele Vaalimaa piiriületuspunkti reisijate ooteruumi.

Sellise juhtumi puhul on võimalik, et isik läheb mingit muud teed pidi oma koduriiki. Näiteks lendab Helsingi-Vantaa lennujaama kaudu kodumaale. Tegemist pole Vene kodanikuga, aga Venemaa laseb sisse ainult oma kodanikke. Tegemist on Kagu-Soome piiril ainulaadse olukorraga, sellist asja pole varem olnud. Isik võib jääda kahe piiri vahele kinni, kui piirid sulguvad eri aegadel. Praegu pole selline asi enam võimalik, kuna ka Soome on piiri sulgenud.

Soome ja Venemaa vaheline piir sulgus öösel täielikult. Mõned inimesed üritasid peale seda piiri ületada, aga nad suunati tagasi. Mõned inimesed pole olnud teadlikud piiriületusega seotud muutustest. Soome võib Venemaalt tulla, kui Soomes on püsiv elamisluba. Kaubaliiklus kulgeb tõrgeteta ja rekkad vuravad üle piiri.

Pärast Vene piiri sulgemist on kümneid piirivalvureid suunatud appi Lapimaale Soome läänepiirile. Seal on vaja piirivalvureid, kuna Soome piir on ka seal suletud. Põhjapoolset läänepiiri saab ületada vabalt. Esimesed piirivalvurid lähevad põhja poole käesoleva nädala lõpus, komandeeringud on ajutised ja kestavad nädala. Vabatahtlikud minejad on juba olemas.

Matkustaja jäi jumiin Suomen ja Venäjän väliin – ei pääse kumpaankaan maahan

Suomen ja Venäjän väliseltä rajalta on käännytetty useita henkilöitä sen jälkeen, kun raja sulkeutui. Yksi Venäjälle palaamassa ollut matkustaja jäi keskiviikkona jumiin Suomen puolelle. Syynä oli se, että liikkumisrajoitukset tulivat voimaan Suomessa ja Venäjällä eri aikaan. Venäjä esti ulkomaalaisten maahantulon jo tiistain ja keskiviikon välisenä yönä.

Kommentaarid
(Külastatud 1,009 korda, 1 külastust täna)