Probleem Soomes: kümned tuhanded õpilased on ilma arvutita

Kuigi Soomes on õppetöö läinud üle arvutipõhisele kaugõppele, puuduvad kümnetel tuhandetel põhikooli õpilastel arvutid. President Sauli Niinistö algatatud kampaania võimaldab õpilastel arvuteid saada.

Presidendi algatatud kampaania Kaikille kone (tõlkes: Igaühele arvuti) paneb firmadele südamele varustada õpilased sülearvutitega. Tampere piirkonnas Pirkanmaal on juba eraisikud ja firmad annetanud 100 arvutit, vahendab Yle.

Kampaania algas juba 2015. aastal ja sellega on liitunud asutused 3 Step IT Oy, Also Finland, Avalon, CGI, DB Schenker, Elisa, Kotimaanapu, Omavalitsuste liit, Microsoft Oy, Haridusamet ja Posti.

Soomes elab ligi 100 000 last peredes, kus toimetulek on vaesuspiirist allpool. Seetõttu on praeguses olukorras vaja neid peresid toetada. Praegu on kampaania eesmärk kinkida sülearvuti tuhandele 1-9. klassi õpilasele. Kuivõrd aga vajadus on palju suurem, siis palutakse firmadel kiiresti annetada kasutuseta arvuteid. Vastasel juhul on paljude soome õpilaste võimalused koolitöös osaleda puudulikud.

Kymmenet tuhannet oppilaat Suomessa ilman tietokonetta: Sauli Niinistön suojelema kampanja auttaa perheitä korona-arjessa

Kaikille kone -kampanja haastaa yritykset lahjoittamaan kannettavia tietokoneita oppilaiden käyttöön. Suomalaiset oppilaat etäopiskelevat nyt kotona koronaviruksen takia. Karkeiden arvioiden mukaan kymmenet tuhannet peruskoulun oppilaat ovat kuitenkin ilman tietokonetta. Yritykset havahtuivat tilanteeseen ja alkoivat auttaa vähävaraisia perheitä. Kaikille kone -kampanja haastaa yritykset lahjoittamaan kannettavia tietokoneita oppilaiden käyttöön. Kampanjan takana ovat useat teknologiayritykset ja yhteiskunnan toimijat.

Kommentaarid
(Külastatud 355 korda, 1 külastust täna)