Poodi ei tohi minna, aga pizza võib ukse taha tellida – nii toimib Soome kodukarantiin

Soomes on koroonaviirusse nakatumise kahtluse tõttu määratud kodukarantiini ligi 150 inimest. Kokku on nakatumisi tuvastatud 6, millest 5 on Helsingi piirkonnas.

Kodukarantiin pole sama mis haigete eraldamine. Haigete eraldamine teistest toimub Soomes haiglas, aga heas olukorras haige võib olla ka kodus. Nakkuse kahtlusega isikud võivad veel haigestuda ning karantiin on mõeldud haiguse leviku tõkestamiseks, vahendab Iltalehti.

Karantiinis isik on omas kodus või reisil olles hotellitoas. Oluline on piirata kontaktide arvu teiste inimestega. Karantiini ajal poes käia ei tohi, kuna seal võib teistega kokku puutuda. Küll aga võib pizza tuua ukse taha, kui maksmine toimub veebi kaudu.

Kui inimestel pole lähedasi, kes toitu koju tooks, siis teevad seda omavalitsuse sotsiaaltöötajad. Kui peres on üks kahtlusalune nakatunu, siis ei pea teised pereliikmed olema karantiinis niikaua, kuni on tuvastatud haigestumine.

Soomes määrati karantiini Helsingi Viikki kooli 4. ja 6. klasside õpilased. Neile õpilastele korraldatakse õppetöö interneti kaudu. Õpetajad saavad olla õpilastega kontaktis üle interneti ja anda neile ülesandeid.

Kauppaan ei saa mennä, mutta pizzaa voi tilata oven taakse – näin kotikaranteeni toimii käytännössä

Kotikaranteeniin on määrätty noin 150 ihmistä koronavirukselle altistumisen takia. Suomessa on todettu tähän mennessä kuusi koronavirustartuntaa, joista viisi pääkaupunkiseudulla. Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin mukaan kotikaranteeniin on määrätty kaikkiaan noin 150 ihmistä. Johtaja Tuija Kumpulainen sosiaali- ja terveysministeriöstä muistuttaa, että on tärkeää hahmottaa ero sairaan potilaan eristämisen ja taudille altistuneen karanteenin välillä.

Kommentaarid
(Külastatud 1,628 korda, 1 külastust täna)