Ootamatu leid: Hong Kongis sai koroonaviiruse nakkuse haige mehe koer

Hong Kongis tuvastati nakatumine koroonaviirusse haigestunud 60-aastase mehe koeral. Tegemist oli kääbussptsi ehk Pomeraniani tõugu koeraga.

Koeral võeti nii suust kui ninast proovid 27. veebruaril ja need olid positiivsed. Proovid võeti uuesti 28. veebruaril ja need olid samuti positiivsed. 2. märtsil koera suust võetud proov oli negatiivne, aga nisast võetud proov positiivne.

Koer jääb karantiini, et teda lähemalt uurida. Asjatundjate väitel on võimalik, et koer sai nakkuse oma peremehelt. Seni pole inimeste viirused loomi nakatanud, aga viirused võivad käituda ettearvamatult ja ületada piire. Mõnikord saab inimene nakkuse loomadelt ja mõnikord loomad inimeselt.

Terviseametnikud rõhutasid, et pole teada, et haigus oleks pärinenud koeralt. Koroonaviirusega nakatunud koer tunneb end hästi. Ühtlasi rõhutatakse, et nakatunud koer ei pruugi olla haiguse kandja ehk teisi nakatada. Samas aga palutakse loomaomanikel järgida hoolikalt hügieenireegleid.

Kommentaarid
(Külastatud 5,751 korda, 1 külastust täna)