Olukord Kreeka piiril lahenes – Türgi suunas pagulased koroonakarantiini

Kuu aega tagasi pingestunud pagulaskriis Kreeka piiril sai lahenduse, kui Türgi suunas pagulased koroonakarantiini.

Kreeka piirivalvurid ärkasid täna, reede hommikul suure üllatusega, kuna plats oli migrantidest puhas. Türgi oli inimesed piirilt ära viinud.

Türgi saatis piiri äärde kogunenud 6000 pagulast teadaolevalt oma linnadesse koroonakarantiini. Nad on karantiinis kaks nädalat ja siis saadetakse nad Türki laiali.

Pagulaskriis puhkes Türgi-Kreeka piiril kuu aega tagasi veebruari lõpus, kui Türgi president Recep Tayyip Erdogan teatas, et loobub Euroopa Liiduga sõlmitud kokkuleppest. Pärast seda saabus Kreeka piirile tuhandeid pagulasi, kes üritasid üle piiri Kreekasse tungida. Erinevalt varasemast aga Kreeka enam pagulasi sisse ei lasknud.

Euroopa Liidu riigid süüdistasid Türgit, et see tahtlikult pagulased Kreekasse suunas. Türgi ja Kreeka politseinikud tulistasid teineteise suunas pisargaasi granaate, pagulased loopisid Kreeka piirivalvureid kividega. Türgi saatis pagulasi ka Kreeka saartele, kuigi seal polnud võimalik pagulasi vastu võtta, edastab Reuters.

Siin on video sellest, milline pilt avanes Kreeka-Türgi piiril tänase reede hommikul:

Kommentaarid
(Külastatud 582 korda, 1 külastust täna)