Moskvas tuvastati esimene koroonaviiruse juhtum, reisija tuli Itaaliast

Moskvas tuvastati eile esmaspäeval esimene koroonaviiruse juhtum, reisija tuli Itaaliast. Pärast seda viidi haiglasse veel 24 inimest: 13 inimest, kes olid reisijaga samas lennukis ning 11 nakatunu lähikondset.

Nakatumise kahtlus tekkis juba laupäeval, 29. veebruaril. Pärast seda tuvastati kahtlusaluse isikuga kokku puutunud isikud, tema sugulased, sõbrad, tuttavad ja inimesed, kes olid samas lennukis, edastas Moskva linnapea Sergei Sobjanin.

Haiglasse on viidud nakatunud isiku 6 sugulast ja 5 tuttavat. Haiguse sümptomeid neil pole. Lisaks on viidud haiglasse 13 nakatunuga samas lennukis olnud reisijat, ülejäänud 83 reisijat on pandud kodusesse karantiini.

Nakatunud isik on Moskvas nakkushaiglas ja saab vajalikku ravi. Haigus kulgeb leebes vormis. Koroonaviiruse ohuga seoses on Moskvas jälgmisel üle 5500 inimese. Alates 15. veebruarist on tehtud üle 15 tuhande analüüsi.

Enne seda on Venemaal tuvastatud kaks koroonaviiruse juhtu, mis olid pärit Hiinast. Need isikud on tervenenud.

Подтвержден случай новой коронавирусной инфекции. Сообщаю о принятых мерах

Сегодня врачи подтвердили первый случай новой коронавирусной инфекции Covid-2019. Коронавирус был выявлен у москвича, прилетевшего из Италии. Сейчас он находится в инфекционной больнице и получает все необходимое лечение. Заболевание протекает в легкой форме. В течение суток с момента появления подозрения о заражении (29 февраля) был установлен полный круг контактов этого человека – родственники, друзья, знакомые и пассажиры, летевшие с ним одним рейсом.

Kommentaarid
(Külastatud 217 korda, 1 külastust täna)