Mis saab puhkustest Soomes, kui haigestud koroonaviirusse?

Koroonaviirus on Soomes mõjutamas juba inimeste igapäevaelu. Eriolukorras võib jääda selgusetuks, kes hüvitab näiteks kartantiini tõttu kaduma läinud puhkuse.

Peaminister Sanna Marin ütles, et tööandjad peaks soosima rohkem kaugtööd, kui see on võimalik. Reisimist tuleb samuti piirata, vahendab MTV.

Tööõiguse professor Seppo Koskinen ütles, et kevade ja suve alguse peale jäävaid puhkusi tuleks võimalusel edasi lükata, eriti, kui oli soov välismaale sõita. Puhkuste aega võib proovida muuta, kui see on võimalik. Igal alal pole see aga võimalik. Võib juhtida, et meditsiini valdkonna inimesi puhkusele ei lasta.

Kui töötaja haigestub puhkuse ajal, siis hüvitatakse see samamoodi nagu iga muu haiguse korral puhkuse ajal. Olukord muutub aga ebameeldivamaks, kui töötaja kaotab puhkuse karantiini tõttu, kuigi ise pole haige. Puhkustega ei juhtu midagi. Aga karantiin mõjutab palga maksmise kohustust. Kui tööandja ise ütleb, et jääd töölt kõrvale, siis maksab ka tööandja selle aja eest palka.

Kui töötajale ei leida kaugtööd, siis jookseb palk sundpuhkuse ajal igal juhul. Kui aga töötaja on puhkuse ajal jäänud karantiini, siis pole tööandja kohustatud andma lisa puhkusepäevi.

Kommentaarid
(Külastatud 4,352 korda, 1 külastust täna)