Mehhikos ollakse hädas üle piiri tungivate ameeriklastega

USA-s, kus koroonaviirus on kontrolli alt väljunud ning haigestumiste ja surmade arv kasvab plahvatuslikult, on inimesed hakanud põgenema Mehhikosse, mis tekitab mehhiklastes ärevust.

Mehhiklased on asunud blokeerima piiriületuskohti, et riiki tungivaid ameeriklasi tagasi hoida. USA Arizona piiri ääres asuva Sonora elanikud on lubanud piiriületuskohad sulgeda. Nad kandsid näomaske ja plakateid kirjaga: „Ameeriklased, püsige kodus.” Mehhikos on tuvastatud vähem kui 500 koroonaviirusega nakatumist, kui USA-s on üle 80 000.

Kuigi piiri saab ületada vaid kaubaveoks, on inimesed mures, kuna ameeriklasi eriti ei kontrollita. Seni on USA-Mehhiko piiri sulgemist toetanud USA president Donald Trump, nüüd pooldavad seda paljud mehhiklased, vahendab BBC.

Americans not welcome due to virus, say Mexicans

Mexican protesters have shut a US southern border crossing amid fears that untested American travellers will spread coronavirus. Residents in Sonora, south of the US state of Arizona, have promised to block traffic into Mexico for a second day after closing a checkpoint for hours on Wednesday.

Kommentaarid
(Külastatud 1,014 korda, 1 külastust täna)