Madriidi IFEMA messikeskusse rajatud koroonahaiglas kurdetakse puuduste üle

Hispaaniasse Madriidi koroonaviiruse epitsentrisse rajatud IFEMA messikeskusse rajatud koroonahaigla puhul kurdetakse suurte puuduste üle.

Koroonahaigla töötajad räägivad, et seal on kergem nakatuda kui terveneda. Haiglas on liiga palju patsiente, nad on paigutatud liiga lähestikku, meedikute kaitsevahendid on puudulikud ning logistika ei toimi, vahendab Hispaania väljaanne El País inimeste muret.

Meedikud räägivad, et tööks vajalikku arvutiprogrammi pole veel suudetud installeerida. Üks medõde kirjeldas olukorda nõnda: „See on katastroof. Siin on suurem tõenäosus haigestuda kui terveneda.” Üks teine meedik rääkis, et patsiente on liiga palju, neil pole vahet kahte sammugi, kogu haigla peale on üks tualett ja inimesed olid 13 päeva ilma pesemisvõimaluseta. Tilgutite tarbeks pole piisavalt hoidjaid, kasutatakse harjavarsi.

Nädal tagasi avatud koroonahaigla pidi vastu võtma 5500 koroonapatsienti ja seal pidi olema 500 intensiivravikohta. Pärast avamist on sinna toodud 1100 patsienti ja neist on 424 lastud kodusele ravile. Pühapäeva õhtul oli messikeskuse koroonahaiglas 750 patsienti.

Sanitarios y sindicatos denuncian “el desastre” del gran hospital de campaña de Ifema

En el pabellón 5 del gran hospital de campaña de Ifema no hay ni dos metros de separación entre un paciente y otro, los equipos de protección individual no son tales, las condiciones de enfermeros y médicos son “penosas” y ni siquiera está instalado el programa informático necesario para que puedan trabajar.

Kommentaarid
(Külastatud 293 korda, 1 külastust täna)