KUUM: Ungari kuulutas seoses koroonaviirusega välja hädaolukorra, piirid kinni, üle 100 inimesega üritused keelatud

Ungari valitsus kuulutas täna, kolmapäeval seoses koroonaviirusega välja hädaolukorras. See tähendab, et piirid pannakse kinni ja üle 100 osavõtjaga üritused on keelatud.

Seoses hädaolukorraga on piiridel kehtestatud kontroll ja keelatud riiki sisenemine Itaaliast, Hiinast, Lõuna-Koreast ja Iraanist, välja arvatud neist piirkondadest naasvad Ungari kodanikud, vahendab Daily News Hungary.

Valitsus otsustas keelata ka üle 100 osavõtjaga siseüritused ja üle 500 osavõtjaga väliüritused. Kõik meetmed jäävad jõusse kuni ei otsustata teisiti.

Ülikoolid on suletud ja õppetöö toimub kaugõppes. Tavakoolid jävad avatuks, kuna vastasel korral ei suudetaks programmi läbida ja klassi tuleb jääda kordama. Küll aga jäetakse ära klassiekskursioonid.

Kuulujuttude levitamine ja karantiini reeglite rikkumine on kriminaalkorras karistatav.

BREAKING NEWS! Coronavirus – Hungarian government orders state of emergency

The government has ordered a state of emergency in connection with protective measures against the new coronavirus, Gergely Gulyás, the head of the Prime Minister’s Office, said on Wednesday. Gulyás said the government had made its decision in line with a proposal by the interior minister and the operative board.

Kommentaarid
(Külastatud 2,194 korda, 1 külastust täna)