KUUM: Soome valitsus pikendas eriolukorda kuni 13. maini

Soome valitsus otsustas täna pikendada varem kehtestatud isolatsiooni meetmeid kuni 13. maini 2020, et aeglustada koroonaviiruse levikut ja kaitsta riskigruppe. Valitsus edastab homme parlamendile uued rakendussätted. Pikendamine tuleb sel nädalal ära otsustada, et sellega saaks parlamendis aegsasti tegeleda.

Eelkooliealise- ja koolihariduse piirangud jätkuvad erinevates kooliastmete ühe kuu võrra kuni 13. maini. Samal ajal nähakse ette erandliku õppekorralduse jätkamine semestri lõpuni, kui epideemia ohjeldamine seda nõuab.

Valitsus otsustas ka alustada kiiresti ettevalmistusi põhja- ja läänepiiri liikluse piiramiseks, et reageerida epideemiale, samuti laevade reisijateveo lõpetamiseks, välja arvatud kaubavedu.

Valitsus otsustas samuti suurendada Soomes proovide võtmist ja testimist, et välja selgitada koroonaviiruse nakatumised ja piirata epideemiat. Haigusekahtluse korral tuleks sotsiaal- ja tervishoiutöötajaid alati kontrollida.

Valitsus annab homme parlamendile üle eelnõu restoranide, kohvikute ja litsentseeritud tegevuskohtade sulgemiseks. Sulgemise eesmärk on kaitsta elanikkonda ja ühiskonna toimimist. Tegevuskohtade piirangud kehtivad 31. maini 2020, kuid toitu saab välja müüa.

Valitsus otsustas tugevdada ka riigikantselei koroonaviiruse koordinatsioonigrupi (VN COVID-19) koosseisu.

Kommentaarid
(Külastatud 4,797 korda, 1 külastust täna)