KUUM: Soome suusakoondises tuvastati koroonaviirusega nakatumine

Soome suusakoondise treener Ville Oksanen on olnud koroonaviiruse kahtluse ja nakatumisega seoses karantiinis alates eelmise nädala kolmapäevast, edastas Soome suusaliit.

Soome suusakoondis sõitis eelmisel teisipäeval Kanadasse Québec City’sse maailma karikavõistluste etapile. Oksaneni nakatumise kahtlus sai teatavaks kolmapäeval, vahendab MTV.

Oksanen rääkis, et kui kolmapäeval ärkas, sai kõnesid Soomest. Pulmas, kus ta nädalavahetusl käis oli ühel peolisel tuvastatud hiljem koroonaviirus. Pärast seda eraldas Oksanen end koondise liikmetest ja teistest isikutest. Ta jäi karantiini ja leidis võimaluse teha Kanadas koroonatest.

Neljapäeval sõitsid Soome ja teiste maade sportlased tagasi oma kodumaale seoses koroonaepideemia leviku ja reisipiirangutega. Oksanenile tehti test ja ta jäi hotelli karantiini. Laupäeval selgusid proovi tulemused ja näitasid koroonaviirusega nakatumist.

Suusaliidu andmetel on Oksaneni seisund olnud hea. Oksanen peab aga andma Kanada võimudele veel kaks negatiivset testi tulemust, enne kui ta karantiinist välja lastakse ja tagasi Soome pääseb. Keegi teine Soome suusakoondisest nakatunud ei ole.

Kommentaarid
(Külastatud 235 korda, 1 külastust täna)