KUUM: Soome politsei sulgeb ka väiksemad teed-tänavad, abi palutakse kaitsejõududelt

Soome politsei andis teada, et seoses Uusimaa maakonna isoleerimisega pannakse eeldatavalt homsest reedest kinni ka väiksemad maakonna piirile jäävad teed ja tänavad ning selleks palutakse abi kaitsejõududelt, piirivalvelt ja päästeametilt.

Politseil on luba värvata appi töötuid politseinikke ning pensionile jäänud reservväelasi. Kõik suuremad Uusimaa peateed suletakse. Liikumispiirangut ei kohaldata vaid erakordsete sündmuste, näiteks lähedase inimese surma korral, vahendab MTV.

Politsei andis teada, et niisama sõitmine üle Uusimaa maakonna piiri pole lubatud. Politsei teeb sõiduvajaduse kohta otsuse isikupõhiselt. Politsei võib küsida isiku nime ja isikukoodi, küsida kodakondsust ning võtta isikuid kinni nende kaitsmiseks, korraldada läbiotsimisi, piirata sisse alasid, kaitsta isikuid kuritegude eest ja võtta sel otstarbel isikuid kinni, peatada isikuid ning eemaldada või paluda eemaldada sõidukeid.

Kasutatakse eelkõige Uusimaa ja Helsingi politseinikke, aga ka teiste piirkondade politseinikke. Suletakse ka väiksemad teed-tänavad, seetõttu on politseinikke väljas väga palju. Päevas on Uusimaa piiril väljas korraga ligi 700 politseinikku. Politsei on väljas ka lennujaamades ja sadamates.

Valitsus on palunud enne Uusimaa sulgemist inimestel naasta oma suvilatest tagasi koju.

Kommentaarid
(Külastatud 4,403 korda, 1 külastust täna)