KUUM: Soome lõpetab tööga seotud pendelrände Eestiga pühapäeval, pendelränne jääb lubatuks vaid Rootsi ja Norra piiril

Soome piiri ületamine seoses tööga on alates pühapäevast lubatud vaid Rootsi ja Norra piiridel. Tegemist on Soome siseminister Maria Ohisalo eilse, neljapäeva õhtuse otsusega, millest andis sotsiaalmeedias teada Piirivalveamet.

See tähendab, et alates pühapäevast, 22. märtsist (see päev kaasa arvatud) pole enam lubatud tööga seotud pendelränne Eesti ja Soome vahel. Selle otsuse tulemusel võib raskeneda tööjõu kättesaadavus Soome ehitusobjektide jaoks, vahendab MTV.

Soome ehitusliidu juht Matti Harjuniemi ütles, et Soomes on 20-25 000 ehitajat peamiselt Eestist, Poolast ja Venemaalt. Kui piir kinni pannakse, siis jätkatakse ehitustel tööd, kuni ehitustegevus jätkub.

Kommentaarid
(Külastatud 1,804 korda, 1 külastust täna)