KUUM: Rootsis valmistutakse koroonakatastroofiks – nakatunuid võib olla 100 000, tuhanded inimesed surevad enne suve tulekut

Rootsis valmistutakse suuremaks koroonakatastroofiks, kuna koroonaviirus levib eriti kiiresti Stockholmi piirkonnas. Karolinska Instituut hoiatab, et olukord halveneb juba käesoleval nädalavahetusel.

Hinnanguliselt on koroonaviiruse nakkuse saanud 100 000 rootslast. Nii ütles Stockholmi ülikooli statistilise matemaatika professor Tom Britton väljaandele Expressen.

Lisaks leiab Karolinska Instituudi emeriitprofessor Johan Gieschke, et Rootsis tuleb seoses koroonaviirusega veel enne suve tuhandeid surnuid. Need karmid prognoosid on pannud rootslased muretsema intensiivravi kohtade piisavuse pärast.

Ainuüksi Stockholmi piirkonnas on vaja juunikuus 500-1000 intensiivravi kohta. Praegu on neid vaid 90. Rootsi valitsus on andnud korralduse intensiivravi kohtade kahekordistamiseks. Igal juhul jääb aga kohtadest väheks ja see on suur probleem.

Rootsi terviseamet on soovitanud piirata reisimist Rootsis sees. See soovitus käib eelkõige Stockholmi elanike kohta. Eeloleval nädalavahetusel on oodata nakatumiste kasvu ning rootslastel pole soovitav kuhugi minna.

Rootsis pole seoses koroonaviirusega koole suletud. Peaminister Stefan Löfvén rõhutas veel eilegi, et Rootsis koole ei suleta. Samas liiguvad jutud, et valitsust survestatakse siiski koole sulgema ja koolide sulgemisest antakse teada esmaspäeval.

Professorn: “Rimlig gissning att 100 000 är smittade”

Han förutsåg smittspridningen i det svenska samhället långt innan myndigheterna börjat oroa sig. Nu tror Tom Britton, professor i matematisk statistik, att vi har runt 100 000 smittade i Sverige. – De som är i stort vårdbehov nu blev oftast smittade för ett tag sedan, så det släpar efter lite.

Kommentaarid
(Külastatud 4,765 korda, 1 külastust täna)