KUUM: Norras on juba 17 koroonaviiruse nakatumist, neist 5 seotud Oslo silmakliinikuga

Norras on tänase, pühapäevase seisuga registreeritud juba 17 koroonaviiruse nakatumist, millest 5 seotud Oslo Ullevåli silmakliinikuga, kus teisi nakatas Itaalias käinud arst.

Oslos on kokku 7 nakatumist, Bergenis 5, Bærumis 1 ja Tromsøs üks nakatumine. Tänasel pühapäeval tuvastati kolm nakatumist Enebakk’is, vahendab Aftenposten.

Mitte ükski nakatunutest pole nii raskelt haige, et vajaks haiglaravi. Oslo silmakliinikust on koduses karantiinis 60 töötajat. Neist 28 on võetud proovid ja 5 neist on olnud positiivsed. Osakonnas on kokku 250 töötajat, aga need, kes on pandud kartantiini, olid otseses kontaktis patsientidega. See tähendab, et suur osa arstidest on töölt ära ja kliinik töötab osalise koormusega. Patsiendid saadetakse teistesse kliinikutesse Stavangeris, Bergenis and Trondheimis.

Samal ajal on välja selgitatud 400 Oslo kliiniku patsienti, kes võisid nakkuse saada. Neist on võetud ühendust poole ehk 200 patsiendiga. Ükski neist pole teadaolevalt haigestunud. Kliiniku töötajatest on tuvastatud nakatumine 5 töötajal.

Koronaviruset siste døgn: Dette vet vi om smitten i Norge

Folkehelseinstituttet har oversikt over totalt 17 koronasmittede i Norge. Fem av dem har tilknytning til Ullevål sykehus. To andre bor også i Oslo, og en i Bærum. Fem smittetilfeller er oppdaget i Bergen. En er i Troms. Søndag ble det bekreftet at tre personer er smittet i Enebakk.

Kommentaarid
(Külastatud 1,218 korda, 1 külastust täna)