KUUM: Norra kehtestas eriolukorra, koolid ja asutused, söögikohad kinni

Norra kehtestas eile neljapäeval eriolukorra ja rahuaja kohta kõige karmimad võimalikud meetmed. Suletakse koolid ja söögikohad, keelatakse kõik spordiüritused.

Norra meedikutel on keelatud maalt lahkuda kuni aprilli lõpuni ja kõik, kes saabuvad välismaalt, peavad olema karantiinis kaks nädalat, vahendab Reuters.

Peaminister Erna Solberg ütles, et tegemist on rahuaja karmimate võimalike meetmetega, et ära hoida ohtliku koroonaviiruse levikut. Meetmed mõjutavad paljude norrakate igapäevast elu, kuna vanemad peavad olema koos lastega kodus. Need, kes kodust töötada ei saa, võivad jääda ilma osast sissetulekust.

Solberg ütles, et olukord on raske nii perede kui ettevõtete jaoks. Valitsusel on kavas meetmed, kuidas toetada ettevõtteid, samuti suurendatakse hüvitist neile vanematele, kes peavad olema lastega kodus.

Norra saab praeguses olukorras kasutada oma ligi 900 miljardi euro suurust stabiilsusfondi. Selle maht on Norra 7 aasta riigieelarve. Täna reedel kavatseb valitsus toetada ettevõtteid, kes kriisist enim kannatavad nagu lennufirmad ja hotellid.

Norras tuvastati esimene nakatunu 26. veebruaril. Eilse neljapäevase seisuga oli nakatunuid 800. Põhjamaadest on Norras nakatumisi olnud kõige rohkem.

Lisaks Norrale on otsustanud ka Taani sulgeda koolid ja ametiasutused.

Kommentaarid
(Külastatud 437 korda, 1 külastust täna)