KUUM: Nokia tegevjuht vahetub, hindu asemele tuleb tagasi soomlane

Vahepeal 6 aastat Soome üht juhtivat ettevõtet Nokiat juhtinud hindu Rajeev Suri lastakse lahti ning tema asemele tuleb endine Nokia töötaja Pekka Lundmark, kes seni juhtis Fortumit.

Nokia juhi vahetus oli sundkäik, sest Rajeev Suri juhtis Nokia nii põhja kui vähegi olla saab ja enam hullemaks ei saanud asjadel lasta minna. See oli sundkäik, kirjutab Taloussanomat.

Nokia asi läks eriti hulluks eelmise, 2019. aasta sügisel. Selle peale kukkus kivina Nokia aktsia hind. Eelmisel kuul teatas Reuters, et Deutsche Telekom peab Nokia 5G mobiilivõrkusid kõige kehvemateks. Nokia juhatuse esimehe kohalt kutsuti juba detsembris tagasi Risto Siilasmaa, kelle asemele asus kunagi Nokia nn dream teami kuulunud Sari Baldauf.

Pekka Lundmark töötas Nokias selle hiilgeajal 1990ndatel aastatel. Pärast seda on ta töötanud firmades Konecranes ja Fortum. Lundmarki tulek tähendab, et Nokiat hakkavad uuesti vedama endised Nokia kuldaja töötajad.

Kommentti: Nokian tilanne on niin karmea, että johto oli pakko vaihtaa

Nokian päätös vaihtaa Rajeev Suri pois toimitusjohtajan paikalta ei tullut yllätyksenä. Mutta pystyykö ex-nokialainen pelastamaan nykyisen Nokian? Taloussanomien tuottaja Katja Okkonen kysyy. Verkkojätti Nokia ilmoitti tänään vaihtavansa toimitusjohtajaa. Yhtiötä kuutisen vuotta luotsannut Rajeev Suri saa lähteä, ja tilalle tulee Fortumin toimitusjohtajana viimeksi työskennellyt Pekka Lundmark . Katso jutun päävideolta suora lähetys Nokian tiedotustilaisuudesta.

Kommentaarid
(Külastatud 186 korda, 1 külastust täna)