KUUM: Lukku pandud Põhja-Itaalias on lõksus ligi 4000 soomlast

Põhja-Itaalias, mis täna öösel lukku pandi, on lõksus ligi 4000 soomlast. Piirkonnas on sellised suured linnad nagu Milaano ja Veneetsia.

Itaalia võimud põhjendasid piirkonna lukku panemist sellega, et koroonaviirus on levinud kiiremini ja ulatuslikumalt kui varem osati prognoosida. Soome välisministeeriumi info kohaselt on piirkonnas ligi 4000 soomlast, kellest 900 on andnud oma kohalolekust teada, vahendab Iltalehti.

Milaano ülikooli nakkushaiguste professor Massimo Galli avaldas arvamust, et haigus levis Itaalias märkamatult juba jaanuaris. Nn patsient 0, keda ei suudetud tuvastada levitas haigust ilma, et tal oleks endal olnud mingeid haigusnähtusid. Arvatakse, et haigus hakkas levima Lodi linna piirkonnas jaanuari keskel. Seal tuvastati raskeid kopsupõletiku juhtumeid.

Piirkonnast on võimalik lahkuda vaid mõjuvate põhjustega nagu pere ja töö. Inimesed saavad võimaluse piirkonnast koju naasta. Karantiinis inimesed kodust väljuda ei tohi.

Piirkonnas on suletud kõik avalikud kohad nagu muuseumid, spordisaalid, ujulad ja teatrid. Samuti on kinni pubid ja diskod. Söögikohad võivad olla avatud kella 6-18, aga inimesed peavad teineteisest istuma vähemalt meetri kaugusel. Sama kehtib poodide ja kaubanduskeskuste kohta.

Ärikohtumised soovitatakse ära jätta ja soodustatakse kodutööd. Kirikud võivad olla avatud, aga jumalateenistused on keelatud.

Koronavirus lamaannutti Pohjois-Italian – alueella 4000 suomalaista

Koronavirus levisi Pohjois-Italiassa ehkä jo aiemmin kuin on luultu. Italian pääministeri Giuseppe Conte allekirjoitti viikonloppuna lauantain ja sunnuntain taitteessa paperin, jolla maan pohjoisosan ihmisten liikkumista ja elämää rajoitetaan. Italian väkirikkaimmalla alueella on suurkaupunkeja kuten Milano ja Venetsia. Rajoitukset koskevat noin joka neljättä italialaista: noin 16:a miljoonaa ihmistä.

Kommentaarid
(Külastatud 1,884 korda, 1 külastust täna)